Check uw goedaardige huidbultjes bij de Huidtherapeut 

Wanneer de tijd verstrijkt zien we door de jaren heen steeds meer huidoneffenheden als bobbeltjes, vlekjes en ruwe plekjes ontstaan. Ook wel goedaardige huidbultjes. Over het algemeen op het lichaam, maar ze kunnen ook voorkomen in het gezicht. Veelal van deze huidoneffenheden zijn onschuldig. Daarentegen zijn huidoneffenheden een veel voorkomend iets dat rondom het 30e levensjaar geleidelijk ontstaan. Desondanks dat het een veel voorkomend verschijnsel is, zien we toch liever een egale en gladde huid. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze goedaardige huidoneffenheden veilig te laten verwijderen.

E8983B9E-B4CA-4535-82CB-EF7D22CAF8C4.jpeg

Het verwijderen van huidoneffenheden

Door middel van elektrocoagulatie kunnen verschillende huidoneffenheden behandeld worden, waaronder steelwratjes, syringomen, ouderdomswratten en andere huidafwijkingen. Wanneer je zichtbaar stoort aan plekjes en vlekjes kun je deze op een eenvoudige manier laten verwijderen bij ons. Ook pigmentvlekken, couperose en andere vaatafwijkingen kun je laten behandelen bij Omniderm huidkliniek in Geldermalsen.

Elektrocoagulatie
Tijdens deze behandeling wordt een fijn naaldje in de huidaandoening gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en verwijderd. Met elektrocoagulatie worden de plekjes weggebrand. Het is een veilige en oppervlakkige methode die uitermate geschikt is voor kleine oppervlakken waarbij er geen littekenvorming ontstaat.

Zapper

De zapper kan ingezet worden voor grotere huidbultjes. De Zapper is een handzaam apparaat dat op veilige laagstroom werkt. Met de Zapper wordt het huidplekje aangestipt en vervolgens weggebrand. Waarna vervolgens een korstje ontstaat en met gemiddeld 7-14 dagen van de huid af valt. 

​Tijdens een intakegesprek worden de huidoneffenheden beoordeeld. Als huidtherapeut zijn wij opgeleid om plekjes en vlekjes te herkennen en te beoordelen. Mocht er twijfel ontstaan dan verwijzen wij je door naar de huisarts voor verder onderzoek. Na het intakegesprek bespreken we gezamenlijk welke behandelmethode van toepassing is, dit is afhankelijk van verschillende factoren. Bij het coaguleren van de huidoneffenheden zijn meestal 1 tot 2 behandelingen nodig, afhankelijk van de grootte en de locatie op het gezicht of lichaam. 

Tarieven

Voor
IMG_0052.jpg
Na
IMG_1272.jpg

Aandoeningen die worden behandeld met deze behandeling

Fibromen


Ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige tumoren van vezelig bindweefsel. Het zijn huidkleurige of lichtbruine week aanvoelende uitstulpingen van de huid, waarbij een klein steeltje aan de huid vastzit. Voorkeurslocaties zijn de hals, oksels, op de oogleden, onder de borst en in de liezen.

Ouderdomswratten

Verrucae seborrhoicae zijn goedaardige huidbultjes, die ontstaan door te snelle celdeling van de oppervlakkige huidlagen. Ze worden vaak gezien bij de blanke huid en kunnen sterk variëren van vorm, grootte en kunnen geleidelijk toenemen in aantal. Het zijn de meest frequent optredende huidbultjes bij ouderen.

Xanthelasma

Dit zijn cholesterolophopingen en worden vaak gezien onder de ogen. De gelige verkleuring rondom de ogen kan gezien worden als cosmetisch storend.

Syringomen

Dit zijn woekeringen van de zweetklieruitgang. Het zijn kleine gelige of huidkleurige afgeplatte bultjes en bevinden zich vaak onder de ogen. Ze kunnen verward worden met Xanthelasma of gerstekorrels.

Bloedblaartjes 

Ook wel cherry angioma genoemd. Deze onschuldige bloedblaasjes zijn uitstulpingen van kleine bloedvaatjes in de huid. Ze kenmerken zich als ronde, bolvormige kersrode huidbultjes. Ze zijn variërend in grootte van 1mm tot 5mm en ze komen vaak voor in het gezicht, hals of op het bovenlichaam.

Gerstekorrels 

Gerstekorrels (milia's) zijn wit tot gelig gekleurde bultjes gevuld met keratine van huidcellen. Ze komen veel voor bij jongere mensen, en voornamelijk rondom de ogen of op de wangen. Sommige hebben slechts enkele gerstekorrels, andere kunnen er tientallen hebben. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen op een professionele manier bij de huidtherapeut. 

Talgklierhyperplasie 

Een talgklierhyperplasie is een goedaardige woekering van de uitgang van talgkliertjes. Ze hebben een lichtrode tot gelige kleur en zijn vaak iets verheven. Ze worden kenbaar gemaakt door een klein ''kratertje'' in het midden. De voorkeurslocatie is het voorhoofd en op of rondom de neus en wangen.

Dermatosis Papulosa Nigra

Dit zijn ouderdomswratjes bij een donkergetinte huid. Ze worden gekenmerkt als kleine bruine tot zwarte bultjes. De voorkeurslocatie is veelal in gelaat met name de slapen en het voorhoofd.

Lentigo Solaris 

Dit zijn de bekende zonnevlekken, die ontstaan naarmate de huid is blootgesteld aan zonlicht. Deze bruine vlekken ontstaan vaak in het gezicht, op handen en decolleté. Zonnevlekken zijn gemakkelijk te verwijderen middels lasertherapie op een professionele manier bij de huidtherapeut. 

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat zijn huidbultjes?

Wat zijn huidbultjes?

Huidbultjes zijn kleine verhevenheden op de huid die variëren in grootte en vorm. Ze kunnen glad, hobbelig of ruw zijn en kunnen van kleur verschillen.

Moet ik mij zorgen maken om huidbultjes?

Moet ik mij zorgen maken om huidbultjes?

De meeste huidbultjes zijn onschuldig, maar het is belangrijk om een huidtherapeut of arts te raadplegen als je merkt dat een bultje snel groeit, van kleur verandert, pijn doet of andere symptomen veroorzaakt. Bij twijfel neem contact op voor het screenen van dit soort plekjes.

Doet het verwijderen van huidbultjes pijn?

Doet het verwijderen van huidbultjes pijn?
Afhankelijk van het type behandeling, kan het als gevoelig worden ervaren. Over het algemeen is de behandeling goed vol te houden.

Laat het verwijderen van huidbultjes littekens achter?

Laat het verwijderen van huidbultjes littekens achter?

Dit hangt af van de verwijderingsmethode en de grootte van het bultje. In vele gevallen zijn littekens minimaal zichtbaar. Na het verwijderen van een huidbultje zal de huid tijdelijk licht roze tot rood van kleur zijn totdat het volledig is genezen. 


Hoe kan ik mijn huid gezond houden om huidbultjes te voorkomen?

Hoe kan ik mijn huid gezond houden om huidbultjes te voorkomen?

Het handhaven van een goede huidverzorgingsroutine, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het voorkomen van wrijving of trauma aan de huid kan helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten huidbultjes.


Reviews

C6AF0558-EC54-4362-83D9-403A6C5F0207.jpeg

Een boost voor je zelfvertrouwen

Huidoneffenheden kunnen veel schaamte veroorzaken wanneer ze zichtbaar zijn. Met de veilige en effectieve technieken van tegenwoordig is dit echter niet langer nodig. De huidtherapeuten van Omniderm zijn gespecialiseerd in het herkennen van huidoneffenheden en passen de behandeling hierop aan.

Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek met een gratis huidscan en ontvang meer informatie over onze behandelingen.

Maak een afspraak