Algehele huidverbetering met SkinPen microneedling 

Bij Omniderm voeren we microneedling uit met het FDA gekeurde medische microneedlingsysteem SkinPen. Op deze manier kunnen we alle huidtypen veilig behandeling op een effectieve manier. Het wordt ingezet om de huid van binnenuit te vernieuwen en te verbeteren. De behandeling kan worden ingezet bij acnelittekens, littekens, rimpels, fijne lijntjes, doffe huid, huidveroudering, pigment en een verslapte huid. 

De SkinPen maakt 1600 microkanaaltjes per seconde in de huid door middel van steriele naaldjes. Op deze manier worden in verschillende huidlagen de huidcellen gestimuleerd om zich te vernieuwen. Er komen verschillende groeifactoren vrij, welke de productie van collageen verhogen. Dit leidt tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid versterkt, verstevigt en een egalere uitstraling krijgt. Een microneedling behandeling met de SkinPen is ideaal voor het verbeteren van fijne lijntjes, het verfijnen van grovere poriestructuren, het verminderen van verkleuring na acne en het behandelen van acne littekens en rosacea.

Skinpen microneedling

Microneedling in een behandelingskuur

Microneedling wordt meestal toegepast in een behandelingskuur en kan gecombineerd worden met andere procedures zoals peelings en lasertherapie. Om je voor te bereiden op de microneedling behandeling, worden voorbereidende producten thuis gebruikt. Tijdens de behandeling kun je een licht prikkelend en/of branderig gevoel ervaren. Dit kan leiden tot roodheid, lichte zwelling en puntbloedingen. Deze reactie neemt meestal af binnen 24 tot 48 uur na de behandeling. Gedurende enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen terwijl deze zichzelf herstelt. Over het algemeen zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4-6 weken tussen elke behandeling.

Geschikt voor alle huidtypen

Er zijn een aantal adviezen die gedurende het behandeltraject in acht genomen moeten worden. Gedurende het behandeltraject adviseren wij om de huid niet tot nauwelijks bloot te stellen aan de zonnebank of zonlicht. Bij blootstelling aan zonlicht wordt geadviseerd om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème van minimaal SPF30. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na elke behandeling ontvang je twee huidproducten om het herstel te bevorderen: de eerste 24 uur Skinfuse HG Lift, en na 24 uur, het Rescue Calming Complex. Deze producten zijn in de prijs van de behandeling inbegrepen. Na de behandeling is de huid extra kwetsbaar. Daarom moet heet douchen, intensief sporten, zwemmen en sauna vermeden worden.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Voor
Acne-voor.webp
Na
Acne-na.webp

Aandoeningen die worden behandeld met deze behandeling

SkinPen bij acnelittekens

Acnelittekens herken je aan oppervlakkige of diepe putjes in de huid en ontstaan wanneer de huid dusdanig is beschadigd door diepe ontstekingen. Dit beeld wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. Microneedling met SkinPen is een FDA goedgekeurde behandeling en is een effectieve manier om acnelittekens te verzachten.

SkinPen bij beginnende huidveroudering (20-35 jaar)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er zijn nog weinig zichtbare rode bloedvaatjes en pigmentvlekken in het gezicht. Fijne lijntjes zijn minimaal aanwezig.

SkinPen bij gemiddelde huidveroudering (35-50 jaar)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekken en zichtbare rode bloedvaatjes. Fijne lijntjes en rimpels worden duidelijker zichtbaar.

SkinPen bij gevorderde huidveroudering (50+ jaar)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. Donkere pigmentvlekjes en couperose vaatjes, evenals rimpels en verslappingen van de huid zijn zichtbaar.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat zijn de voordelen van medische microneedling met SkinPen?

Wat zijn de voordelen van medische microneedling met SkinPen?

Microneedling met de Skinpen kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

  • Verbetering van de huidtextuur en huidskleur.
  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels.
  • Verkleining van poriën.
  • Vermindering van acne littekens.
  • Verheldering van donkere vlekken en hyperpigmentatie.
  • Versteviging van de huid.

Doet microneedling met de SkinPen pijn?

Doet microneedling met de SkinPen pijn?

Tijdens de procedure kun je een licht ongemakkelijk of prikkelend gevoel ervaren, afhankelijk van de naaldlengte en individuele gevoeligheid. De meeste clienten ervaren echter slechts milde ongemakken.

Hoe ziet mijn huid eruit na een SkinPen behandeling?

Hoe ziet mijn huid eruit na een SkinPen behandeling?

Na microneedling kan er enige roodheid en lichte zwelling optreden. Dit kan meestal 24 tot 48 uur aanhouden. Na 2-3 dagen kan er lichte schilfering ontstaan als de huid begint te genezen. Het is essentieel om na de behandeling de huid goed te beschermen tegen directe zonblootstelling. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na elke behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de eerste 24 uur Skinfuse HG Lift en na 24 uur het Rescue Calming Complex. Deze producten zijn in de prijs van de behandeling inbegrepen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor zichtbaar resultaat?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor zichtbaar resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van het huidprobleem dat wordt aangepakt en de gewenste resultaten. Er worden meerdere sessies aanbevolen, meestal tussen de 3 en 6 behandelingen, met behandelinterval van 4-6 weken.

Ik heb geen huidprobleem, kan ik wel een SkinPen behandeling ondergaan?

Ik heb geen huidprobleem, kan ik wel een SkinPen behandeling ondergaan?

Uiteraard, een Skinpen behandeling is ook bedoeld om preventief huidveroudering tegen te gaan. Wanneer je geen medische indicatie hebt is het mogelijk om een kuur van 3 of 6 Skinpen behandelingen te ondergaan, doorgaans adviseren wij dit 1 tot 2 keer per jaar voor een optimaal resultaat.

Welke nazorg is nodig na een huidbehandeling?

Welke nazorg is nodig na een huidbehandeling?

Nazorg kan verschillen per behandeling. Het kan advies omvatten: het vermijden van blootstelling aan de zon (zonnebank) de eerste 48-72 uur na een behandeling, warmte bronnen zoals sauna, hete baden vermijden, het gebruik van actieve ingrediënten in huidverzorging zoals vitamine A (retinol), vitamine C, exfoliërende bestanddelen zoals fruitzuren (glycoluur, melkzuur, salicylzuur). 

Mocht u vragen hebben over de nazorg van een huidbehandeling, neem dan contact op met de behandeld huidtherapeut. 

Kan ik microneedling thuis doen?

Kan ik microneedling thuis doen?

Hoewel er thuis microneedling-apparaten beschikbaar zijn, wordt het over het algemeen aanbevolen om microneedling door een huidprofessional te laten uitvoeren. Thuisbehandelingen kunnen meer risico's met zich meebrengen en kunnen niet dezelfde veiligheids- en hygiënenormen garanderen als behandelingen in een klinische omgeving.

Waarom is een SkinPen medische microneedling veiliger dan andere microneedling systemen?

Waarom is een SkinPen medische microneedling veiliger dan andere microneedling systemen?

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde microneedling systeem ter wereld en als enige een medisch microneedling device te noemen. De naalden van de SkinPen zijn gemaakt van hard staal dat tot 80 minuten lang scherp blijft. Nog nooit was medisch microneedling zo precies, veilig en compleet!

Reviews

403E36E6-E311-4FBC-91AF-BDDC78B69199.jpeg

Veilige, medische microneedling

Bij Omniderm huidkliniek werken wij met apparatuur dat veilig en effectief de huid kan behandelen. Onze apparatuur voldoet aan de veiligheidseisen waardoor je kiest voor kwaliteit. 

Kom langs voor een vrijblijvend intake gesprek met huidscan, wij houden het graag laagdrempelig en bieden een gratis intake gesprek aan. Plan direct jouw gratis intake via het contactformulier. 

Maak een afspraak