Stralend ouder worden, met liefde voor je huid

Huidveroudering is een proces dat met het verstrijken van de jaren meer zichtbaar wordt. We willen graag mooi en gezond ouder worden, daarbij zien we graag het liefst een huid zonder pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpels. 

Het ouder worden van de huid uit zich op verschillende manieren waaronder het zichtbaar worden van fijne lijntjes, een doffere huid, slapper wordende huid, pigmentvlekken en roodheden. Wij bieden verschillende behandelmogelijkheden aan om je huid op een natuurlijke manier te verbeteren, waarbij je huid aan het werk wordt gezet om zich te verbeteren.

Huidveroudering

Behandeling voor huidverjonging bij Omniderm huidkliniek

Doordat verschillende processen en structuren in de epidermis en in de dermis veranderen, ontstaan typische kenmerken die we associëren met huidveroudering.

De huidconditie optimaliseren op een natuurlijke manier met huidverbeterende behandelingen, dit gebeurd vaak met een combinatie van behandelingen. Bij Omniderm huidkliniek bieden we verschillende technieken aan, waaronder een Non-ablatieve Fractionele Laser, Intensed Pulsed Light (IPL), skinboosters, microneedling SkinPen, LED en verschillende medische peelings. Het doel is om de huidstructuur te verfijnen, de huid te verstevigen en daarbij een egalere teint te verkrijgen. 

Wat kan ik van een huidverbeterende behandeling verwachten?

Bij huidveroudering is de huidbarriere, collageen en elastine in een verminderde conditie. Met een doelgerichte IPL of laserbehandeling, skinbooster, microneedling, LED of medische peelings kan het huid eigen collageen worden geactiveerd waarbij de huidstructuur verfijnd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Met het gebruik van de juiste skincare producten met actieve ingrediënten bevorderd het proces van huidverbetering en je behoudt hiermee een langdurig resultaat.

Wat levert jou de behandeling bij Omniderm huidkliniek op?

  • Pigmentvlekken zullen vervagen waardoor jouw huid frisser en egaler oogt.
  • Fijne lijntjes en rimpels zullen minder zichtbaar worden waardoor je huid gladder aanvoelt.
  • De huid voelt gladder en zachter aan.
  • Je huid straalt en ziet er gezonder en vitaler uit.

Maak hier je afspraak

Voor
Anita before .jpeg
Na
anita after.jpeg

Vormen van huidveroudering

Beginnende huidveroudering (20-35 jaar)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er zijn nog weinig zichtbare rode bloedvaatjes en pigmentvlekken in het gezicht. Fijne lijntjes zijn minimaal aanwezig.

Gemiddelde huidveroudering (35-50 jaar)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekken en zichtbare rode bloedvaatjes. Fijne lijntjes en rimpels worden duidelijker zichtbaar.

Gevorderde huidveroudering (50+ tot ouder)

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. Donkere pigmentvlekjes en couperose vaatjes, evenals rimpels en verslappingen van de huid zijn zichtbaar.

Een doffe en grove huid

Als de huid veroudert zijn huidcellen niet meer goed in staat om te delen, waardoor de vernieuwingssnelheid afneemt. Ook het herstelvermogen van de epidermis vermindert, doordat de kwaliteit van keratinocyten en corneocyten achteruitgaat. Door deze veranderingen wordt het levende cellendeel van de epidermis dunner en neemt het aantal dode corneocyten in het stratum corneum juist toe. Hierdoor oogt de huid doffer en grover.

Droge gedehydrateerde huid

Bij huidveroudering neemt de hoeveelheid eiwitten, vetten en waterbindende stoffen in de epidermis af. Hierdoor is de huid minder goed in staat om een functionerende barrière te vormen. Vocht wordt niet alleen minder goed aangetrokken, maar verdampt ook makkelijker uit de huid. Het gevolg is een gedehydrateerde en droge huid.

Huidverslapping

In een jonge en gezonde huid vormen collageenvezels een mooi stevig raamwerk in de dermis. Naarmate we ouder worden neemt de kwaliteit en stevigheid van collageenvezels af waardoor beschadigde collageenvezels zich opstapelen en de huid verslapt. Ook elastine vezels beschadigen waardoor de huid minder elastisch wordt. Een afname van hyaluronzuur in de dermis zorgt daarnaast ook voor een afname van de elasticiteit. Het resultaat van dit alles: de huid verslapt.

Pigmentvlekken door de zon 

Ouderdomsvlekken zijn kleine tot grote bruine vlekken die vaak ontstaan na langdurige en frequente blootstelling aan zonlicht, meestal op het gezicht, de handen en het decolleté.

Rimpels en fijne lijntjes 

Door afname van collageen en elastine vertoont de huid meer fijne lijntjes en rimpels naarmate de tijd verstrijkt. Door op een natuurlijke manier de huid te stimuleren met specifieke huidbehandelingen, kan er huidverbetering optreden waardoor de huid een jongere en gladdere uitstraling krijgt.

Goedaardige huidbultjes 

Wanneer de tijd verstrijkt zien we door de jaren heen steeds meer huidoneffenheden als bobbeltjes, vlekjes en ruwe plekjes ontstaan. Ook wel goedaardige huidbultjes. Over het algemeen op het lichaam, maar ze kunnen ook voorkomen in het gezicht. Veelal van deze huidoneffenheden zijn onschuldig.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat is huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar, maar ze worden vooral duidelijk zichtbaar tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Deze veranderingen manifesteren zich in de vorm van fijne lijntjes, rimpels, een ruwere huidtextuur en verlies van huidvolume. Na verloop van tijd kunnen ook pigmentvlekken, zichtbare bloedvaatjes (couperose) en andere onregelmatigheden in de huid optreden als gevolg van huidveroudering.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering ontstaat door biologische veroudering en externe factoren zoals zonblootstelling, roken, stress, slaaptekort, luchtvervuiling en onvoldoende huidverzorging. Deze versnellen de afname van collageen en elastine, wat leidt tot rimpels, pigmentvlekken en verlies van elasticiteit. Een gezonde levensstijl en huidbescherming helpen veroudering vertragen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Om het huidverouderingsproces te vertragen raden wij aan om een zonnebrandcreme SPF 30 te smeren. Hiermee voorkom je pigmentvlekken en andere kleurverschillen. Ook kan het stoppen met roken en het verminderen van het nuttigen van alcohol helpen. Hiernaast kun je zelf met behulp van skincare, met actieve ingrediënten voor thuisgebruik, het verouderingsproces vertragen en de huid tot zekere hoogte weer verjongen.

Welke behandelingen zijn geschikt voor het verminderen van tekenen van huidveroudering?

Welke behandelingen zijn geschikt voor het verminderen van tekenen van huidveroudering?

Verschillende behandelingen worden gebruikt, zoals microneedling, chemische peelings, lasertherapie, en huidverjongingsbehandelingen om fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie en verslapping van de huid aan te pakken.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Om een optimaal resultaat te behalen raden wij doorgaans een kuur van 4 tot 6 behandelingen aan. Huidveroudering is een langzaam proces dat geleidelijk ontstaat. Het huidverbeteringsproces zal dan ook geleidelijk aan verbeteren na meerdere behandelsessies. 

Kun je ook preventief werken aan huidverjonging?

Kun je ook preventief werken aan huidverjonging?

Jazeker! Je kunt preventieve maatregelen nemen om huidverjonging te bevorderen waardoor je het huidverouderingsproces vertraagd. Een jongere huid heeft een groter herstellend vermogen dan wanneer je op latere leeftijd start met intensieve huidverbetering. Het preventief werken aan huidverbetering zorgt op langer termijn ervoor dat je huid minder snel verouderd. 

Zijn er bijwerkingen na de behandeling?

Zijn er bijwerkingen na de behandeling?

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer roodheid, zwelling, lichte irritatie of schilfering van de huid. Deze zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele dagen tot weken.

Welke nazorg is nodig na een huidbehandeling?

Welke nazorg is nodig na een huidbehandeling?

Nazorg kan verschillen per behandeling. Het kan advies omvatten: het vermijden van blootstelling aan de zon (zonnebank) de eerste 48-72 uur na een behandeling, warmte bronnen zoals sauna, hete baden vermijden, het gebruik van actieve ingrediënten in huidverzorging zoals vitamine A (retinol), vitamine C, exfoliërende bestanddelen zoals fruitzuren (glycoluur, melkzuur, salicylzuur). 

Mocht u vragen hebben over de nazorg van een huidbehandeling, neem dan contact op met de behandeld huidtherapeut. 

Zijn huidverjongende behandelingen veilig?

Zijn huidverjongende behandelingen veilig?

Ja, onze huidtherapeuten zijn gekwalificeerde professionals. Wij werken met hoogwaardige apparatuur dat aan alle veiligheidseisen voldoen. Het is essentieel om naar een gecertificeerde huidtherapeut te gaan die bekend is met de gekozen behandelingen.

Zijn deze behandelingen geschikt voor alle leeftijden?

Zijn deze behandelingen geschikt voor alle leeftijden?

Ja, in principe kunnen deze behandelingen worden aangepast aan verschillende leeftijden en huidtypes. De keuze van de behandeling kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en doelen.

Reviews

C6AF0558-EC54-4362-83D9-403A6C5F0207.jpeg

Krijg weer een frissere uitstraling

Dat is ook mogelijk! We bieden diverse doeltreffende behandelingen dankzij onze jarenlange ervaring in huidverbetering. Zichtbare resultaten volgen na enkele behandelingen, en preventieve huidverbetering helpt veroudering op de lange termijn te voorkomen.

Kom langs voor een vrijblijvend intake gesprek met huidscan, wij houden het graag laagdrempelig en bieden een gratis intake gesprek aan. Plan direct jouw gratis intake via het contactformulier. 

Maak een afspraak