Roodheid in het gezicht 

Het hebben van een rode, gevoelige huid kan invloed hebben op je zelfvertrouwen. Daarnaast kan een gevoelige huid vaak snel reageren op verschillende factoren, zoals cosmetica producten en weersveranderingen. Als huidtherapeut hebben wij de kennis en ervaring om een gevoelige huid op een juiste manier te behandelen en weer in balans te krijgen.

Roodheid in het gezicht kan meerdere oorzaken hebben. Roodheid kan ontstaan als gevolg van gesprongen bloedvaatjes, bultjes, puistjes en een droge of vochtarme huid. Wij begrijpen maar al te goed dat je hier iets aan wilt laten doen. Het kenmerkt zich door intense roodheid op de wangen, neus, voorhoofd of kin. De huid oogt roder en kan gevoelig en schraal aanvoelen.

In sommige gevallen is er sprake van rosacea, een huidaandoening die gepaard gaat met roodheid, bultjes en puistjes in het gelaat. De oorzaak van rosacea is niet bekend, maar bepaalde factoren, zoals zonlicht, hormonale schommelingen, stress, temperatuurverschillen, alcohol en medicijnen, kunnen de klachten verergeren. Deze factoren beïnvloeden het verwijden van bloedvaten, wat resulteert in meer roodheid en warmte in de huid.

Roodheid behandeling

Behandeling van roodheid in het gezicht 

Het hebben van roodheid in het gezicht kan onzekerheid en schaamte met zich meebrengen. De huid oogt onrustig en kan gevoelig zijn bij aanraking, wat belemmeringen kan geven in het dagelijks leven. De behandeling van roodheid in het gezicht is afhankelijk van de mate van roodheid en gevoeligheid.

Zichtbare bloedvaatjes kunnen effectief behandeld worden met de vaatlaser, de Nd:YAG. Algehele roodheid kan behandeld worden met Intensed Pulsed Light (IPL). Bij rosacea, waarbij de huid erg gevoelig is, kan ervoor gekozen worden om te starten met milde peelings, microneedling met SkinPen en LED-therapie om bultjes en puistjes te verminderen en de huidbarrière te versterken. Aanvullend wordt er gekeken naar een huidverzorgingsroutine die de huidbarriere versterkt en de huid kalmeert. 

Alles wat je moet weten over de behandelmogelijkheden 

Tijdens een intakegesprek wordt de roodheid in de huid belicht met een huidcamera. Op deze manier kan worden beoordeeld welk type roodheid aanwezig is. Bij de behandeling van roodheid en bloedvaatjes kunnen verschillende behandeltechnieken worden toegepast, en tijdens het intakegesprek wordt besproken welke het meest geschikt is.

De behandeling met een vaatlaser wordt regelmatig gecombineerd met IPL. Met deze combinatie kunnen zichtbare vaatjes en diffuse egale roodheid zeer effectief behandeld worden. Tijdens de behandeling kan een warmtegevoel en een lichte mate van ongemak worden ervaren. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en vertonen de behandelde bloedvaten mogelijk een tijdelijke, donkere verkleuring. Deze reacties zijn volledig normaal. Het daadwerkelijke effect van de laserbehandeling wordt doorgaans pas goed zichtbaar na een periode van 6 tot 8 weken. Het benodigde aantal behandelingen varieert afhankelijk van het te behandelen gebied. Voor kleine vaatjes zoals spider naevi of bloedblaasjes zijn doorgaans 1 tot 3 behandelingen voldoende. In het geval van couperose en rosacea zijn gemiddeld 2 tot 6 behandelingen nodig.

Maak een afspraak

Voor
IMG_1203.jpg
Na
Acne-na.webp

Adviezen van de huidtherapeut gedurende het behandeltraject

Na een behandeling ziet de huid rood, voelt warmer aan en er kan lichte, tot matige zwelling optreden in het behandelgebied. Dit zijn normale en gewenste huidreacties die zichtbaar worden na de behandeling. Wij adviseren om na de behandeling voldoende te koelen met een koude washand of coolpack. Er zijn een aantal adviezen die wij meegeven tijdens een behandeltraject. Wij raden aan om de eerste 72 uur na de behandeling het volgende te vermijden: hete baden, intensief sporten en sauna. Hiernaast moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk beperkt worden. 

Aandoeningen die worden behandeld met deze behandeling

Couperose gesprongen bloedvaatjes 

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening met zichtbare rode adertjes op het gezicht, met name rond de neus en wangen. Het kan cosmetisch storend zijn en wordt vaak veroorzaakt door zwakke vaatwanden, genetica en blootstelling aan de zon. Gelukkig zijn er behandelingsopties beschikbaar, zoals lasertherapie. Raadpleeg de huidtherapeut voor professioneel advies en de juiste behandeling.

Rosacea 

Rosacea is een aandoening waarbij er sprake is van een chronische ontsteking van de huid. Het uit zich in verspreide roodheid, rode bloedvaatjes, verdikte huid, puistjes en bultjes op de wangen, voorhoofd, neus en kin. Rosacea wordt gekenmerkt door terugkerende roodheid en kan naast de zichtbare kenmerken ook branderig of gevoelig aanvoelen. Het komt voornamelijk voor vanaf 30-jarige leeftijd, bij lichtere huidtypes en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Bij rosacea is het belangrijk om de oorzaken aan te pakken zodat de huid weer in balans komt. Samen met jou kijken we naar de meest geschikte behandelmogelijkheden. 

Gevoelige & geïrriteerde huid

Een gevoelige huid kan gepaard gaan met meer roodheid en een branderig gevoel op de huid. De huidbarriere is vaak verstoord en hierdoor kunnen de klachten toenemen. Het is van belang om de huid weer in balans te krijgen. De huidtherapeut kan hierin een grote rol spelen door de juiste behandelingen en adviezen mee te geven. We passen diverse technieken toe om een gevoelige huid te verbeteren, waarbij we een behandeling op maat selecteren die geschikt is voor jouw huid. Voorbeelden hiervan zijn SkinPen microneedling, milde peelings, LED-therapie, lasertherapie, IPL, of een combinatie van deze technieken.

Spider naevi - een rood vlekje met een spinachtige vorm 

Een spider naevi is een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Het wordt gekenmerkt door een enkel rood of paars speldenknopje dat eruit ziet als een spinnetje met pootjes. Vaak kan dit met 1 tot 2 behandelingen volledig verwijderd worden met een vaatlaser.

Huidveroudering- het zichtbaar worden van couperose vaatjes 

Het ouder worden van de huid uit zich op verschillende manieren waaronder het zichtbaar worden van couperose vaatjes, fijne lijntjes, een doffere huid en slapper wordende huid. Wanneer de huid verouderd neemt het collageen van de bloedvatwanden af, hierdoor verslappen de vaatwanden en kunnen ze sneller beschadigd raken.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat zijn de voordelen van IPL voor de behandeling van roodheid?

Wat zijn de voordelen van IPL voor de behandeling van roodheid? 

De voordelen van IPL voor roodheid zijn onder meer:

  • Vermindering voor egale roodheid en couperose.
  • Verbetering van de huidtextuur en -teint.
  • Stimuleren van collageen.
  • Het versterken van de huidbarrière.

Doet een IPL behandeling tegen roodheid pijn?

Doet een IPL behandeling tegen roodheid pijn?

Tijdens de behandeling kan de client het als gevoelig en warm ervaren. Vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten.  

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de ernst van de roodheid en het gewenste resultaat. Meerdere sessies worden vaak aanbevolen, meestal tussen de 3 en 6 behandelingen, met tussenpozen van 6 weken.

Wie komt in aanmerking voor IPL behandeling tegen roodheid?

Wie komt in aanmerking voor IPL behandeling tegen roodheid?

IPL behandelingen tegen roodheid is geschikt voor mensen met diffuse roodheid, gevoelige rode huid, couperose en rosacea.

Is er een hersteltijd na een IPL behandeling tegen roodheid?

Is er een hersteltijd na een IPL behandeling tegen roodheid?

De huid ziet rood, voelt warmer aan en er kan lichte, matige tot hevige zwelling optreden. Dit zijn normale en gewenste huidreacties die zichtbaar worden na de behandeling dat gedurende 3 tot 5 dagen kan aanhouden. Wij adviseren om na de behandeling voldoende te koelen met een koude washand of coolpack. 

Voorzorgsmaatregelen voor een IPL behandeling

Voorzorgsmaatregelen voor een IPL behandeling

Wij raden aan om minimaal 2 weken voorafgaand aan een IPL behandeling geen directe blootstelling aan zonlicht te hebben gehad. Indien de huid sterk bruin gekleurd is kan een behandeling met IPL niet plaatsvinden i.v.m. verhoogd risico op verbranding van de huid. Na de behandeling kan uw huid iets roder zijn. Afhankelijk van de gekozen techniek en de behandellocatie, kan uw huid in de eerste 3-5 dagen na de behandeling gezwollen zijn.Houdt hierdoor rekening met het plannen van afspraken. Deze huidreactie zien we na een IPL/laserbehandeling van de wangen.

Voorzorgsmaatregelen na een IPL behandeling

Voorzorgsmaatregelen na een IPL behandeling

Het wordt aanbevolen om de huid te beschermen tegen directe zonblootstelling en een breedspectrum zonnebrandcrème SPF 30-50 te gebruiken. Vermijdt de eerste 48 uur na de behandeling warmtebronnen als heet douchen, sauna, intensief sporten, zwemmen en baden. Indien gewenst kan na een behandeling een coolpack worden gebruikt. 

Is IPL veilig voor alle huidtypes?

Is IPL veilig voor alle huidtypes?

In de meeste gevallen is een IPL behandeling tegen roodheid veilig voor verschillende huidtypes. De behandeling is het meest effectief bij een licht huidtype. Voor meer informatie kun je terecht bij een van onze huidtherapeuten. 

Kan IPL ook voor andere huidproblemen worden gebruikt?

Kan IPL ook voor andere huidproblemen worden gebruikt?

Ja, naast IPL behandelingen tegen roodheid kan het ook worden gebruikt voor andere huidproblemen, zoals pigment, acne en algehele huidverbetering en huidverjonging.

Wordt een behandeling vergoed?

Wordt een behandeling vergoed?

Ja, roodheid en kleurverschillen worden gezien als een medische indicatie waardoor de behandeling vanuit bepaalde aanvullende zorgverzekeringen kan worden vergoed. Wil je weten of jouw behandelingen ook worden vergoed? Kijk dan in je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekering.

Reviews

CE4682A2-198A-445C-98C2-B963C5EAEB41.jpeg

Samen kijken we naar een oplossing 

Het hebben van een rode en gevoelige huid kan veel ongemakken geven. Wellicht heb je al van alles geprobeerd om je huid te verbeteren. Wij kijken verder dan alleen de huid! Door combinatie therapieën toe te passen en de juiste adviezen mee te geven kan jouw huid weer in balans komen. Wij gaan aan de slag om jouw huid te verbeteren en weerbaarder te maken. 

Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek met een gratis huidscan en ontvang meer informatie over onze behandelingen.

Maak een afspraak