Het vernieuwen van je huid met peelings

Een chemische peeling bevat zuren die de bovenste huidlaag vernieuwen. Het kan onder andere ingezet worden voor verschillende indicatie zoals acne, acnelittekens, lichte pigmentverschuivingen, verdikte huid, fijne lijntjes, rimpels, grove huidstructuur en zonschade.

Bij Omniderm bieden we verschillende soorten peelings aan, van mild oppervlakkig tot middeldiepe peelings voor verschillende huidproblemen. Een chemische peeling kan het huidoppervlak verfrissen en egaliseren, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt.

Chemische peeling

Wat is de werking van een peeling?

Er bestaan verschillende soorten peelings, afhankelijk van de indicatie wordt een keuze gemaakt welke peeling het meest geschikt is voor de huid. De vloeistof van een peeling heeft een lagere pH-waarde dan de huid, waardoor er een chemische reactie ontstaat die zorgt voor vernieuwing van de bovenste huidlaag. Na een peelingbehandeling kan de huid de eerste 2 tot 3 dagen strakker en gladder aanvoelen, waarna de bovenste huidlaag begint af te schilferen. Beschadigde en oude huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd, waardoor een nieuwe, frisse en egalere huid zichtbaar wordt.

Gecombineerde technieken voor betere resultaten

Combineer peelings met andere behandelingen zoals acnebehandelingen, LED-therapie en lasertherapie om de resultaten te verbeteren. De huidtherapeut van Omniderm zal de meest geschikte behandeltechniek in overleg bepalen.

Peelingbehandelingen zijn doorgaans goed te verdragen, met mogelijk een licht tintelend en brandend gevoel tijdens de behandeling en een warme, rode huid gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. De afschilfering van de huid varieert afhankelijk van de peeldiepte en kan enkele dagen tot een week aanhouden. Meestal zijn 3 tot 6 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken nodig. Het is belangrijk om tijdens de behandelingen blootstelling aan de zon te minimaliseren en indien nodig een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 te gebruiken. Onze peelings zijn geschikt voor bijna alle huidtypen en leeftijden.

Maak een afspraak

Voor
Schermafbeelding 2023-11-13 om 19.51.53.png
Na
Schermafbeelding 2023-11-13 om 19.50.41.png

Aandoeningen die worden behandeld met deze behandeling

Acne

Het hebben van acne brengt onzekerheid en schaamte met zich mee. Acne komt veel voor en kan op jonge en oudere leeftijd voorkomen. De huid produceert teveel talg waardoor talgklieren verstoppingen en ontstekingen zoals puistjes kunnen ontstaan. Een chemische peeling kan ervoor zorgen dat talgproductie in de huid verminderd en ontstekingen verminderd. 

Lees verder

Acnelittekens

Een TCA-peeling bij acnelittekens is een effectieve behandeling om de zichtbaarheid van deze littekens te verminderen. TCA, of trichloorazijnzuur, is een chemische peeling die de bovenste huidlaag verwijdert, wat resulteert in een gladdere en gezondere huid.

Lees verder

Melasma 

Melasma, ook wel het 'zwangerschapsmasker' genoemd, is een huidaandoening waarbij pigmentvlekken verschijnen op het gezicht, met name op het voorhoofd, de wangen, bovenlip, kin en kaken. Verschillende factoren zoals, hormonale veranderingen, zwangerschap, anticonceptiegebruik, zonblootstelling, huidveroudering en medicijnen spelen een rol bij de pigmentatie. Melasma kan op verschillende manieren behandeld worden. 

Lees verder

Ouderdomsvlekken 

Ouderdomsvlekken zijn kleine tot grote bruine vlekken die vaak ontstaan na langdurige en frequente blootstelling aan zonlicht, meestal op het gezicht, de handen en het decolleté.

Lees verder

Beginnende huidveroudering

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er zijn nog weinig zichtbare rode bloedvaatjes en pigmentvlekken in het gezicht. Fijne lijntjes zijn minimaal aanwezig.

Lees verder

Gemiddelde huidveroudering

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. De eerste tekenen van huidveroudering kunnen al merkbaar zijn rond het twintigste levensjaar. Er is sprake van lichte pigmentvlekken en zichtbare rode bloedvaatjes. Fijne lijntjes en rimpels worden duidelijker zichtbaar.

Lees verder

Gevorderde huidveroudering

Huidveroudering betreft de zichtbare veranderingen in de huid die zich voordoen naarmate we ouder worden. Donkere pigmentvlekjes en couperose vaatjes, evenals rimpels en verslappingen van de huid zijn zichtbaar.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat is een chemische peeling?

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit één of meerdere (fruit)zuren. Het doel van een peeling is om de verbindingen tussen de huidcellen van de bovenste huidlaag op te lossen zodat deze versnelt zullen afschilferen. De huid wordt op deze manier gestimuleerd om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. 

Is een chemische peeling veilig?

Is een chemische peeling veilig?

Ja, een chemische peeling is speciaal ontwikkeld voor de huid om specifieke huidproblemen aan te pakken. In overleg met de huidtherapeut kan gekeken worden welke chemische peeling het meest geschikt is voor jouw huidtype.

Hoe ziet mijn huid eruit na een peeling?

Hoe ziet mijn huid eruit na een peeling?

Normale huidreacties na een peeling behandeling: warm aanvoelen, strakker aanvoelen en er rood uitzien. Meestal is de roodheid na een paar uur verdwenen. De mate van reactie is afhankelijk van de soort peeling en intensiteit. Na 1 tot 3 dagen kan er ook schilfering en droogheid ontstaan. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Dit is een normale huidreactie, oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen.  

Wat zijn de kosten van een peeling?

Wat zijn de kosten van een peeling?

De kosten voor een peeling behandeling zijn vanaf €77 en kunnen oplopen tot €175 afhankelijk van het type peeling dat wordt ingezet. 

Hoe lang is de hersteltijd na een peeling?

Hoe lang is de hersteltijd na een peeling?

De hersteltijd varieert van enkele dagen tot 10 dagen na de behandeling. Dit is afhankelijk van de keuze in peeling en intensiteit. De huidtherapeut zal de gemiddelde hersteltijd vooraf met je bespreken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Houdt er wel rekening mee dat iedere huid anders kan reageren op een peeling. 

Dit is hoe cliënten ons beoordelen

C6AF0558-EC54-4362-83D9-403A6C5F0207.jpeg

Geef vernieuwing aan je huid 

Een chemische peeling geeft je huid weer een frissere uitstraling, waardoor je huid er natuurlijk mooier uit gaat zien. Het geeft zichtbare verbetering aan de buitenkant en dit geeft meer zelfvertrouwen.

Kom langs voor een vrijblijvend intake gesprek met een gratis huidscan en ontvang meer informatie over onze behandelingen.

Maak een afspraak