Vaatlaser behandeling

Zichtbare bloedvaatjes in het gezicht of op het lichaam kunnen effectief worden verwijderd met een vaatlaser behandeling.

Bij Omniderm huidkliniek maken we gebruik van IPL- en lasertherapie. We richten ons op het behandelen van bloedvaten in het gezicht, zoals bijvoorbeeld bij rosacea en couperose. Op het lichaam kunnen we te maken krijgen met aandoeningen zoals beenvaten en bloedblaasjes. Op de benen bieden we oplossingen voor het verwijderen van oppervlakkige bloedvaten. Ons doel met deze behandelingen is om de zichtbaarheid van deze bloedvaten te verminderen of ze volledig te verwijderen.

9142EA70-CEEF-4EB9-B0A2-2782EE4D8077.jpeg

Hoe behandelen wij vaatjes?

IPL (Intensed Pulsed Light) is een effectieve methode om bloedvaatjes te verwijderen. De behandeling met IPL kan op iedere locatie van het gezicht en het lichaam ingezet worden. De behandeling is bedoeld om verwijde bloedvaatjes te verwijderen die geen functie meer hebben.

De IPL-kop geeft een lichtflits af met een specifiek soort licht dat afgestemd is om het bloedvat te verhitten. Wanneer de juiste golflengte wordt gebruikt zal het licht geabsorbeerd worden in de rode- tot paarsachtige kleur van het bloedvat in de huid. Het specifieke licht verhit het bloedvat, waardoor het lichaam vervolgens het bloedvat gaat afbreken, de omliggende huid blijft hiermee intact.

Nd:YAG Laser is een effectieve methode om donker rode en paarse bloedvaatjes te behandelen. Deze laser kan ingezet worden in het gezicht of op het lichaam voor dieperliggende bloedvaatjes. 

Combinatie therapie van IPL- en vaatlaser

De behandeling met een vaatlaser wordt regelmatig gecombineerd met IPL. Met deze combinatie kunnen zichtbare vaatjes en diffuse egale roodheid zeer effectief behandeld worden. Tijdens de behandeling kan een warmtegevoel en een lichte mate van ongemak worden ervaren. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en vertonen de behandelde bloedvaten mogelijk een tijdelijke, donkerdere verkleuring. Deze reacties zijn volledig normaal. Het daadwerkelijke effect van de laserbehandeling wordt doorgaans pas goed zichtbaar na een periode van 6 tot 8 weken. Het benodigde aantal behandelingen varieert afhankelijk van het te behandelen gebied. Voor kleine vaatjes zoals spider naevi of bloedblaasjes zijn doorgaans 1 tot 3 behandelingen voldoende. In het geval van couperose en rosacea zijn gemiddeld 2 tot 6 behandelingen nodig, terwijl voor beenvaten meestal 3 tot 5 behandelingen vereist zijn.

Tarieven

Voor
Acne-voor.webp
Na
Acne-na.webp

Adviezen van de huidtherapeut gedurende het behandeltraject

Er zijn een aantal adviezen die wij meegeven tijdens een behandeltraject. Wij raden aan om de eerste 72 uur na de behandeling het volgende te vermijden: hete baden, intensief sporten en sauna. Hiernaast moet blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende het behandeltraject zo veel mogelijk beperkt worden.

Aandoeningen die worden behandeld met de vaatlaser

Couperose - gesprongen bloedvaatjes 

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening met zichtbare rode adertjes op het gezicht, met name rond de neus en wangen. Het kan cosmetisch storend zijn en wordt vaak veroorzaakt door zwakke vaatwanden, genetica en blootstelling aan de zon. Gelukkig zijn er behandelingsopties beschikbaar, zoals lasertherapie. Raadpleeg de huidtherapeut voor professioneel advies en de juiste behandeling.

Rosacea - rode ontstekingen en bultjes op de huid

Rosacea is een aandoening waarbij er sprake is van een chronische ontsteking van de huid. Het uit zich in verspreide roodheid, rode bloedvaatjes, verdikte huid, puistjes en bultjes op de wangen, voorhoofd, neus en kin. Rosacea wordt gekenmerkt door terugkerende roodheid en kan naast de zichtbare kenmerken ook branderig of gevoelig aanvoelen. Het komt voornamelijk voor vanaf 30-jarige leeftijd, bij lichtere huidtypes en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Bij rosacea is het belangrijk om de oorzaken aan te pakken zodat de huid weer in balans komt. Samen met jou kijken we naar de meest geschikte behandelmogelijkheden. 

Spider naevi - een rood vlekje met een spinachtige vorm 

Een spider naevi is een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Het wordt gekenmerkt door een enkel rood of paars speldenknopje dat eruit ziet als een spinnetje met pootjes. Vaak kan dit met 1 tot 2 behandelingen volledig verwijderd worden met een vaatlaser.

Venous lake - een blauw of paars bultje op de lip 

Een Venous Lake komt voor op de lippen en is een verwijding van een bloedvat. Het heeft vaak een blauwe of paarse kleur en kan verdikt aanvoelen. Het ontstaat vaak door een overmatige blootstelling aan zonlicht.

Beenvaatjes- rode en paarse bloedvaten op de benen 

Oppervlakkige beenvaatjes zijn verwijde bloedvaten op de benen. Het uit zich vaak in vertakkingen en hebben een rode, paarse of blauwe kleur. Ze komen voor op de bovenbenen, onderbenen, knieholten en binnenzijde van de enkels.

Bloedblaasjes- rode bultjes op de huid 

Ook wel cherry angioma genoemd. Deze onschuldige bloedblaasjes zijn uitstulpingen van kleine bloedvaatjes in de huid. Ze kenmerken zich als ronde, bolvormige kersrode huidbultjes. Ze zijn variërend in grootte van 1mm tot 5mm en ze komen vaak voor in het gezicht, hals of op het bovenlichaam. 

Huidveroudering- het zichtbaar worden van couperose vaatjes 

Het ouder worden van de huid uit zich op verschillende manieren waaronder het zichtbaar worden van couperose vaatjes, fijne lijntjes, een doffere huid en slapper wordende huid. Wanneer de huid verouderd neemt het collageen van de bloedvatwanden af, hierdoor verslappen de vaatwanden en kunnen ze sneller beschadigd raken.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen ontstaan naar aanleiding van de informatie. Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen omtrent de behandelingen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.

Wat is een vaatlaser?

Wat is een vaatlaser?

Een vaatlaser is een laser die werkt met een specifieke golflengte die wordt geabsorbeerd door de kleurstof in het bloedvaatje. Hierdoor kunnen we op een effectieve manier bloedvaatjes in het gezicht en oppervlakkige vaatjes op het lichaam verwijderen. 

Doet een vaatlaser behandeling pijn?

Doet een vaatlaser behandeling pijn?

De behandeling is niet pijnloos, het is wel goed vol te houden. Tijdens de behandeling kun je een warmtegevoel en een lichte mate van ongemak ervaren. De huid wordt na de behandeling gekoeld waardoor dit gevoel snel afneemt. 

Wat kost een vaatlaser behandeling?

Wat kost een vaatlaser behandeling?

De kosten van de vaatlaserbehandelingen liggen tussen de 77 en 199 euro per behandeling. Tijdens een intakegesprek wordt er samen met jou besproken welk gebied je behandeld wil hebben en wat hier de kosten van zijn.  

Wat is het verschil tussen vaatlaser en IPL?

Wat is het verschil tussen vaatlaser en IPL?

Bij een IPL behandeling maken we gebruik van een lichtbundel met een range aan verschillende golflengtes. IPL zetten wij in voor de oppervlakkige, diffuse en kleine bloedvaatjes. 

Onze ND Yag laser heeft een specifieke golflengte van 1064 nm. Deze laser werkt effectief bij donkere rode tot paarse kleurende en diepliggende bloedvaatjes. Deze kan worden in gezet op het gezicht maar ook op het lichaam voor kleine rode/paarse spatadertjes.

Wordt een vaatlaser behandeling vergoed?

Wordt een vaatlaser behandeling vergoed?

Heb je een aanvullend zorgverzekeringspakket? Dan is de kans dat de behandeling van couperose in het gelaat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. De huidtherapeuten van Omniderm zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Vanwege deze registratie worden de behandelingen in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. 

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een afspraak?

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een afspraak?

Als huidtherapeut zijn wij direct toegankelijk en heb je geen verwijsbrief nodig om een afspraak bij ons te maken. 

Zijn onderhoudsbehandelingen nodig?

Zijn onderhoudsbehandelingen nodig?

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Vaak zien wij dat er na een lange periode nieuwe bloedvaatjes zichtbaar worden. Wij adviseren jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het gewenste resultaat te behouden. 

Hoe ziet mijn huid eruit na een vaatlaser behandeling?

Hoe ziet mijn huid eruit na een vaatlaser behandeling?

De huid ziet rood, voelt warmer aan en er kan wat lichte tot matige zwelling optreden. Dit zijn normale en gewenste reacties die zichtbaar worden na de behandeling. Wij adviseren om na de behandeling voldoende te koelen met een koude washand of coolpack. 

Dit is hoe cliënten ons beoordelen

403E36E6-E311-4FBC-91AF-BDDC78B69199.jpeg

Een boost voor je zelfvertrouwen

''Het hebben van roodheden op de huid kan een grote impact hebben in het dagelijks leven. Regelmatig spreken wij cliënten waarbij de roodheid op de huid invloed heeft op het zelfvertrouwen. Door een juiste behandeling uit te voeren kunnen we in een korte tijd al snel een grote verbetering waarmaken. Dit maakt ons werk als huidtherapeut erg dankbaar!''

Kom langs voor een vrijblijvend intake gesprek met huidscan, wij houden het graag laagdrempelig en bieden een gratis intake gesprek aan. Plan direct jouw gratis intake via het contactformulier. 

Maak een afspraak